dissabte, 20 d’abril del 2013

Petit grup a 4 anys (3)

Dia 15 d'abril vàrem seguir amb les sessions en petit grup a 4 anys. Com podem veure als vídeos la dinàmica de la construcció en grup ja comença a estar assolida i les intervencions dels mestres només són necessàries quan l'impuls d'ajudar a reconstruir ens supera i impedim l'autonomia i possibilitat de reconstruir el que han desfet altres companys.
Així, quan és necessari, el mestre ajuda a posar ordre en la reconstrucció, ja que si no fos així el desordre que suposa que tots i cada un dels infants que tenen la necessitat de sortir no ajudaria a que el grup seguís endavant ni donaria la oportunitat de refer cap estructura als infants que necessiten referles.

"A LES SITUACIONS D'ORDRE  LES COSES FLUEIXEN"



L'evolució de les construccions que cream en grup, així com el procés que duim a terme per fer-ho és evident i constant.
Un aspecte que destaca és la interacció amb els companys i els tipus d'intercanvis que feim. El que volem potenciar amb aquestes activitat de construcció és la naturalitat i el respecte a aquests intercanvi, ja sigui a situacions individual o col·lectives, així com des de conflictes o situacions més agradables. Sempre respectant la indivualitat de cada infant i les necessitats que pugui manifestar (o no), deixant-li el seu temps, el seu espai i facilitant la seva manera per desenvolupar les seves potencialitats siguin les que siguin, sempre des del respecte a cada company i respectant l'ordre.



 Algunes representacions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada